Ремонт на вентилатор на Reno laguna Пловдив

Проблем с вентилатора или климатроника на Reno Laguna

Този проблем бих казал че е стандартен за „Лагуна“Основна причина е ненавременната смяна филтъра на купето и затрудняване на вентилатора той започва да консумира повече.Вентилатора спира да работи -и  дисплея на климатроника изписва „SERVICE“Временно проблема се решава като се извади буксата,зачисти,или пръсне с контактен спрей и изчистим грешката на климатроника.RGB service Пловдив ще ви предложи коректен и гарантиран ремонт на вентилатора  на този проблем.

След като се установи, че вентилатора за парното и климатроника на Reno laguna не работи дойде момента да търся сервиз които да ви ремонтира вентилатора и RGB service Пловдив ще ви направи качествен ремонт с гаранция.
Най-често срещаните проблеми – излизането от строя на  ел.двигателя на вентилатора за купето -било то  с клима /климатик,климатроник/, или без клима.
RGB  service Пловдив може да ви предложи следните услуги

  • подмяна на изгорели транзистори на ел.двигателя на вентилатора за купето на Reno laguna
  • пренавиване на изгорял статор на ел.двигателя на вентилатора за купето на Reno laguna
  • смяна на лагери или втулки на ел.двигателя на вентилатора за купето на Reno laguna
  • смяна или ремонт на буксата на ел.двигателя на вентилатора за купето на Reno laguna

Същият ел.двигател е безколекторен тип/без четки /-с честотно регулиране на оборотите посредством 4 бр. транзистори и електронна платка.
Ел.двигателя на Лагуна -1 с климатик,или без клима е колекторен тип/с четки/,като тук регулирането на оборотите става чрез последователно свързване на резистори.

Основна причина за изгаряне на ел.двигателя е ненавременната смяна филтъра на климатроника!